Ana içeriğe atla

Kasabanın Yenisi - New in Town - 2009



10.10.2010 tarihinde ShowTv'de yayınlanan film oldukça ilginç bir öyküye sahip ;

Lucy Hill (Renee Zellweger) işine tutkuyla bağlı Miami’li bir işkadınıdır. Minnesota’daki bir üretim tesisine dokuz aylığına geçici görevle gönderilince hayatı bir anda alt üst olur. Evlenmeye niyeti olmadığını belirterek avukatlık yapan erkek arkadaşı Seth’i terk ettikten sonra da Minnesota’nın yolunu tutar.

Gideceği yerdeki yaşam tarzı değişikliğine tamamen hazırlıksızdır. Miami’de seçkin giysilerden ve seçkin ayakkabılardan oluşan bir gardrobu ve tüm bunları barındıran güzel bir apartman dairesi vardır ama Minnesota’daki yeni evi her açıdan farklıdır. Orada kendisini kaybolmuş ve çaresiz hisseder. Bütün bunlara bir de soğuk hava koşulları nedeniyle hastalanması eklenir.

Yeni görevinde de işler iyi gitmemektedir. Fabrikada yapmaya çalıştığı değişiklikler sonucunda çok sayıda işçi çıkaracağı korkusuyla tüm çalışanlar isyan halindedir. Kasaba halkı onu çeşitli vesilelerle aldatmayı ve yanıltmayı başarır. Adeta alay konusu olmuştur. Daha da kötüsü, fabrikada işbirliği yapmak zorunda olduğu Ted adlı sendika temsilcisi, hiç kimsenin işten çıkarılmamasına kesin kararlıdır.

Lucy kasabada yavaş yavaş da olsa bazı dostluklar geliştirmeyi başarır. Arkadaş olduğu kişiler arasında Ted ve 13 yaşındaki kızı Bobbie de vardır. Meydana gelen talihsiz ama komik bir kaza sonucundaysa fabrika çalışanları nihayet Lucy’ye sıcak davranmaya başlarlar.

Tam herşey yoluna girmeye başlamışken Lucy’nin Miami’deki işvereninin yöneticileri, ona fabrikanın kapatılması gerektiğini bildirirler. Ancak Lucy bu gidişatı tersine çevirebilmek için bir plan yaparak daha yaratıcı olmaya, kasaba halkıyla işbirliğine gitmeye ve onların gönlünü kazanmaya kararlıdır.


Reklamlarla 2 kez uzuun uzuuun bölünmesine rağmen, keyifli bir filmdi...

Lucy Hill (Renee Zellweger) işletmenin 2 farklı durumunda takındığı tavır, yeni ürün gereksinimi ve sonrasında özelleştirmeye dair adımları senaryonun içine güzel yedirilmiş 101-işletmeye giriş dersi gibiydi.

Genel olarak ortalama bir yapım... Ancak satır aralarında verilen "doğru hamle işinizi büyütür" "işler büyürken fedakarlık şarttır" mesajları için bile izlenebilir.
7/10

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Günümüzde Gelişen Teknolojinin Örgütlerin Yapı ve İşleyişleri Üzerindeki Etkisi

İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Örgüt Nedir ? 3. Örgüt Yapısı 4. Teknoloji nedir ? 5. Görüşler 5.1 Woodward Araştırması 5.2 Aston Grubu Araştırması 5.3 New Jersey Araştırması 5.4 Tavistock Enstitüsü Çalışmaları 5.5 James Thompson ‘un Temel Teknolojiler Sınıflaması 5.6 Charles Perrow’un Rutin/ Rutin Olmayan İş Sınıflaması 6. Sonuç 7. Kaynaklar 1. Giriş Yeni teknolojiler, günümüzde yeni örgütlerin kurulmasını sağlamakta veya kurulu olan örgütlerin yapılarını değiştirmesinde neden olmaktadır. Ayrıca işletmeler arası rekabetin artmasına da neden olmaktadır. Çalışanların işi yapma şekli değişip, örgüt için daha faydalı duruma gelmişlerdir. Artık örgütlerde çalışanların yapması gereken işler, teknoloji sayesinde daha kısa zamanda ve sıfıra yakın hatayla yapılmaktadır. Örgütlerde yeni teknolojinin kullanılmasının birçok fayda olması yanında problemlere de yol açmaktadır. Önceleri örgüte yeni bir alanda teknolojiyle ilgili bir değişiklik yapıldığında teknik problemler ortaya çıkabiliyordu.

Indiana Jones :Kristal Kafatası Krallığı (2008)

Aslında ben küçüklüğümden ber böyle "Indiana Jones" tarzı filmleri severim... Neden derseniz, bu tür yapımlarda hem tarih bilginizi güncelliyor (göreceli de olsa) hem de ufak tefek aksiyonel yaklaşımlar ile anlık heyecanlar yaşayabiliyorsunuz. Serinin son filmi olan "Indiana Jones :Kristal Kafatası Krallığı " konu olarak aslında bir nevi X-Files tarzında bir yaklaşımda bulunarak mevzuyu irdelemiş... efenim nedir olayı? diye soruları yanıtlamak mümkün ancak spoiler verme kaygısını da güttüğümüzden üstü kapalı, Indiana Jones amcamızın bu sefer uzaylı-ufo-medeniyetler ekseninde macerasını yaşanıdığını ifade edebiliriz. (Gerçi koca film boyunca bi uzaylı kafatasını taşımak ve bunun çeşitli nimetlerinden faydalanmakta nasip oldu amıcaya :D ) Vel hasıl, izlenmesi kolay, akıcı bir kurguya sahip, Harrison Ford abimizin güzel oyunculuğu ile de gayet keyifli bir film olmuş... 7/10

Microsoft Ürünlerinde Action Pack Lisans Çözümü

Eğer Microsoft Çözüm Ortaklığı anlaşmanız var ise çeşitli lisanslama avantajlarından faydalanma şansınız var... Action Pack Lisans çözümü de bunlardan birisi... konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için buradaki adresi ve içerik içinse burasını kullanabilirsiniz ... İşe yarıyor.