Ana içeriğe atla

State of Play - Devlet Oyunları



Genel olarak gayet başarılı olduğunu düşündüğüm bu filmi izleminizi tavsiye ederim... Özellikle devlet kademesinde dönen kirli oyunların hangi boyutlara ulaşabileceğini öngörmek adına oldukça bilgilendirici ve sürekliyici bir yapım...
8/10


''Devlet Oyunları/State of Play''in yönetmenliğini, “The Last King of Scotland” ve “One Day in September” gibi çalışmalarından tanıdığımız Kevin MacDonald üstlendi. Senaryosunu Matthew Michael Carnahan ile Tony Gilroy’un yazdığı filmin yapımcılığını Andrew Hauptman, Tim Bevan ve Eric Fellner gerçekleştirdi. Başrollerinde Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams, Helen Mirren, Robin Wright Penn, Jason Bateman ve Jeff Daniels kamera karşısına geçti. Dram-gerilim türündeki filmin öyküsü şöyle:

Politika denilen satranç oyununda sürekli mücadele halinde olan iki taraf vardır: Etki alanını genişletme peşinde olan politikacılar ve onların kontrolsüz gücünün getirdiği yolsuzlukları açığa çıkartan gazeteciler… İki tarafı birbirine bağlayan ise birbirlerine olan ihtiyaçtır. Son hamleyi yapmak için bazen yok etmek de –kimi zaman bir karakteri, kimi zaman bir hayatı- bir araç olabilir.

Birbiriyle ilgisizmiş gibi görünen cinayetler davasına karışan bir kongre üyesiyle bir araştırmacı gazeteciyi konu alan politik gerilim filmi “State of Play-Devlet Oyunları”nın starlarla dolu kadrosunda Oscar ödüllü aktör Russell Crowe başı çekiyor. “The Last King of Scotland”den tanıdığımız Kevin Macdonald'ın yönettiği filmde Russell Crowe, esrarengiz bir cinayetin üzerindeki perdeyi kaldırmaya çalışırken ülkenin politika ve iş dünyasından en önemli kişileriyle çatışan Washington'lu araştırmacı gazeteci Cal McCaffrey rolünde kamera karşısına geçti..
Amerikan Kongresi'nin yakışıklı, soğukkanlı ve temkinli üyesi Stephen Collins (Ben Affleck), bağlı olduğu siyasi partinin geleceğini temsil eder. Savunma harcamalarını denetleyen komitenin başkanlığı gibi bir görevi vardır. Yaklaşan başkanlık seçimleri için partisinde tüm gözler onun üzerine çevrilmiştir. Onun araştırma asistanının ve metresinin vahşice öldürülmesi üzerine o güne kadar derinlerde bir yerde gömülü duran sırlar birer birer ortaya çıkmaya başlar.

Araştırmacı gazeteci McCaffrey'nin (Russell Crowe) bu olaya ilgi duymasının iki sebebi vardır. Birincisi Collins onun eski arkadaşıdır, ikinci sebebi ise acımasız editörü Cameron Lynne’dan (Oscar ödüllü Helen Mirren) bu olayı araştırma görevi almıştır. Çaylak gazeteci partneri Della Frye (Rachel McAdams) ile birlikte katilin kimliği üzerindeki esrar perdesini kaldırmaya çalışan McAffrey, ülkenin güç dengelerini sarsacak bir komployu ortaya çıkartacak adımları atmaya başlar. Sahte doktorların ve yozlaşmış zengin politikacıların var olduğu bir kentte çok önemli bir gerçeği öğrenecektir: Milyar dolarlar tehlikeye girmişse hiç kimsenin sadakati, güvenirliliği, sevgisi ve hayatı güvence altında değildir.



Yönetmen: Kevin Macdonald
Oyuncular: Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams , Jason Bateman
Senaryo: Matthew Michael Carnahan
Tür: Dram, Gerilim
Web Sitesi: http://www.stateofplaymovie.net/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Günümüzde Gelişen Teknolojinin Örgütlerin Yapı ve İşleyişleri Üzerindeki Etkisi

İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Örgüt Nedir ? 3. Örgüt Yapısı 4. Teknoloji nedir ? 5. Görüşler 5.1 Woodward Araştırması 5.2 Aston Grubu Araştırması 5.3 New Jersey Araştırması 5.4 Tavistock Enstitüsü Çalışmaları 5.5 James Thompson ‘un Temel Teknolojiler Sınıflaması 5.6 Charles Perrow’un Rutin/ Rutin Olmayan İş Sınıflaması 6. Sonuç 7. Kaynaklar 1. Giriş Yeni teknolojiler, günümüzde yeni örgütlerin kurulmasını sağlamakta veya kurulu olan örgütlerin yapılarını değiştirmesinde neden olmaktadır. Ayrıca işletmeler arası rekabetin artmasına da neden olmaktadır. Çalışanların işi yapma şekli değişip, örgüt için daha faydalı duruma gelmişlerdir. Artık örgütlerde çalışanların yapması gereken işler, teknoloji sayesinde daha kısa zamanda ve sıfıra yakın hatayla yapılmaktadır. Örgütlerde yeni teknolojinin kullanılmasının birçok fayda olması yanında problemlere de yol açmaktadır. Önceleri örgüte yeni bir alanda teknolojiyle ilgili bir değişiklik yapıldığında teknik problemler ortaya çıkabiliyordu.

Indiana Jones :Kristal Kafatası Krallığı (2008)

Aslında ben küçüklüğümden ber böyle "Indiana Jones" tarzı filmleri severim... Neden derseniz, bu tür yapımlarda hem tarih bilginizi güncelliyor (göreceli de olsa) hem de ufak tefek aksiyonel yaklaşımlar ile anlık heyecanlar yaşayabiliyorsunuz. Serinin son filmi olan "Indiana Jones :Kristal Kafatası Krallığı " konu olarak aslında bir nevi X-Files tarzında bir yaklaşımda bulunarak mevzuyu irdelemiş... efenim nedir olayı? diye soruları yanıtlamak mümkün ancak spoiler verme kaygısını da güttüğümüzden üstü kapalı, Indiana Jones amcamızın bu sefer uzaylı-ufo-medeniyetler ekseninde macerasını yaşanıdığını ifade edebiliriz. (Gerçi koca film boyunca bi uzaylı kafatasını taşımak ve bunun çeşitli nimetlerinden faydalanmakta nasip oldu amıcaya :D ) Vel hasıl, izlenmesi kolay, akıcı bir kurguya sahip, Harrison Ford abimizin güzel oyunculuğu ile de gayet keyifli bir film olmuş... 7/10

Microsoft Ürünlerinde Action Pack Lisans Çözümü

Eğer Microsoft Çözüm Ortaklığı anlaşmanız var ise çeşitli lisanslama avantajlarından faydalanma şansınız var... Action Pack Lisans çözümü de bunlardan birisi... konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için buradaki adresi ve içerik içinse burasını kullanabilirsiniz ... İşe yarıyor.