Ana içeriğe atla

Shoot 'Em Up (2007)



Monica Bellucci yi görünce, filmin adını duyunca, az çok da tarz olarak vurdulu kırdılı oyunları 80 li yıllarda oynamış iseniz, bu filmi seveceksiniz ;)

Filmi birkaç kelime ile özetlemek gerekirse;

"Aksiyon, Sınırsız Aksiyon..."

Evet, farkında iseniz fazla bir tanımlama kullanmadım. Çünkü gerek yok, adamlar "-boşverelim gereksiz sıkıcı sinemasal diyalogları, babalar gibi yapalım çizgi-oyun-film karması bir yapım" demişler ve neticeye ulaşmışlar.

Elbetteki filmi izlerken ;

- Yok artık Lebron James !
- Bu kadar da olmaz be abi !
- Pes artık !

tarzında cümlelerin ağzınızdan dökülmesini yadırgamayın.
Çünkü adamlar harbiden abartmış!

Örneklersek;
1. Birsürü kişi ile ateşli çatışma halinde iken, büyük bir soğukkanlılıkla doğum için uğraşmak...
2. Hadi doğumu yaptırdın, Elde bebek, tek kurşun isabet etmeden, ben diyim 10, siz diyin 20-30 kişi alnından mıhlamak....
3. Araçla seyir halinde arkadan gelen ve ateş eden ekibi etkisiz hale getirmek için, 2-Takla attıktan sonra oluyor bu mevzu- dikkatinizi celb ederim. Otomobil ile Minibüsü kafa kafaya çarpıştırıp, ardından araçtan minibüsün içine ön camdan fırlayıp, içerdeki 7-8 kişiyi tek mermi ziyan etmeden öbür tarafa yollamak...

Bunlar benim sayabildiklerim, birde filmi izlerseniz, sizin gözlemleyecekleriniz olacaktır.

Tabi bu demek değil ki seyir zevkinde azalma oluyor, inandırıcılık dip yapıyor...
Aksine bakış açınızı yapım/yönetimde emeği geçenler gibi güncellerseniz, görsel bir şölen tadında filmi izliyorsunuz.

8 / 10 veriyor, izlemenizi (yukarda sayılan kriterler çerçevesinde) tavsiye ediyoruz.

Sözün özü; eksisozluk teki bir entry olayı net olarak ortaya koyuyor.

"35. tek eksiği rocket jump tır zannedersem. "


imdb linki için tıklayınız

official web site içinse buraya...

DipNot: Toplamda kaç kişi bu filmde -senaryo gereği- ziyan oldu merak ediyorum ? bilen varsa ve paylaşırsa da sevinirim ;)

Yorumlar

  1. efenim imdb'de ziyan olan kişi sayısı 100 gibi görünüyor ama olmayadabilir (body count: 100 inanmayan baksın: http://www.imdb.com/title/tt0465602/trivia)

    zaten filmin adı bir oyun tipi olduğundan olsa gerek (tyrian, raptor vs.) filmden mantıklı bir çıkarım beklemek çok hastalıklı bir bakış açısı olacaktır, bundan dolayı 10 numara büyük cümlelerimle bu konuya barnak basarak cümlenin başını siz okuyuculara unutturuyorum, evet.

    tamamen eğlence amaçlı bir yapım olsa gerek.

    led zeppelin - immigrant song ile coşun eğlenin kendinize gelin :p

    YanıtlaSil
  2. Burdan yorum yapan saygıdeğer şahsiyet azeroth isimli biladere teşekkürlerimizi sunuyor, vermiş olduğu açıklayacı bilgiler içinse bir o kadar da müteşekkir olduğumuzu ifade ediyoruz.

    Evet doğrudur; Tamamen Aksiyon-Eğlence düzleminde değerlendirilmesi gereken bir yapım.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. efenim her zaman sizlere internete olan değerli katkılarızdan dolayı gaz vererek bu katılımlarınızı arttırmayı kendimize bir görev addederiz.

    düzlem dediniz de aklıma geldi lisede analitik geometri diye bir ders vardı ne zordu be ama bazı yerleri de zevkliydi hani. neyse stumbleupon.com, reddit.com, digg.com gibi web 2.0 link paylaşım ortamlarını tavsiye eder arazi olurum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Günümüzde Gelişen Teknolojinin Örgütlerin Yapı ve İşleyişleri Üzerindeki Etkisi

İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Örgüt Nedir ? 3. Örgüt Yapısı 4. Teknoloji nedir ? 5. Görüşler 5.1 Woodward Araştırması 5.2 Aston Grubu Araştırması 5.3 New Jersey Araştırması 5.4 Tavistock Enstitüsü Çalışmaları 5.5 James Thompson ‘un Temel Teknolojiler Sınıflaması 5.6 Charles Perrow’un Rutin/ Rutin Olmayan İş Sınıflaması 6. Sonuç 7. Kaynaklar 1. Giriş Yeni teknolojiler, günümüzde yeni örgütlerin kurulmasını sağlamakta veya kurulu olan örgütlerin yapılarını değiştirmesinde neden olmaktadır. Ayrıca işletmeler arası rekabetin artmasına da neden olmaktadır. Çalışanların işi yapma şekli değişip, örgüt için daha faydalı duruma gelmişlerdir. Artık örgütlerde çalışanların yapması gereken işler, teknoloji sayesinde daha kısa zamanda ve sıfıra yakın hatayla yapılmaktadır. Örgütlerde yeni teknolojinin kullanılmasının birçok fayda olması yanında problemlere de yol açmaktadır. Önceleri örgüte yeni bir alanda teknolojiyle ilgili bir değişiklik yapıldığında teknik problemler ortaya çıkabiliyordu.

Indiana Jones :Kristal Kafatası Krallığı (2008)

Aslında ben küçüklüğümden ber böyle "Indiana Jones" tarzı filmleri severim... Neden derseniz, bu tür yapımlarda hem tarih bilginizi güncelliyor (göreceli de olsa) hem de ufak tefek aksiyonel yaklaşımlar ile anlık heyecanlar yaşayabiliyorsunuz. Serinin son filmi olan "Indiana Jones :Kristal Kafatası Krallığı " konu olarak aslında bir nevi X-Files tarzında bir yaklaşımda bulunarak mevzuyu irdelemiş... efenim nedir olayı? diye soruları yanıtlamak mümkün ancak spoiler verme kaygısını da güttüğümüzden üstü kapalı, Indiana Jones amcamızın bu sefer uzaylı-ufo-medeniyetler ekseninde macerasını yaşanıdığını ifade edebiliriz. (Gerçi koca film boyunca bi uzaylı kafatasını taşımak ve bunun çeşitli nimetlerinden faydalanmakta nasip oldu amıcaya :D ) Vel hasıl, izlenmesi kolay, akıcı bir kurguya sahip, Harrison Ford abimizin güzel oyunculuğu ile de gayet keyifli bir film olmuş... 7/10

Microsoft Ürünlerinde Action Pack Lisans Çözümü

Eğer Microsoft Çözüm Ortaklığı anlaşmanız var ise çeşitli lisanslama avantajlarından faydalanma şansınız var... Action Pack Lisans çözümü de bunlardan birisi... konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için buradaki adresi ve içerik içinse burasını kullanabilirsiniz ... İşe yarıyor.