Ana içeriğe atla

Hızlı ve Öfkeli 10 - FAST X ( Yıl: 2023 - hala abartı aksiyon gişe yapıyor!)


Serinin 10.cu filmi fragmanında ciddi aksiyon vaat ediyor...

-->Peki izledikten sonra aynı heyecanı bırakıyor mu?
Gelin bu soruyu birlikte yanıtlayalım...


Muhtemelen 2023’ün en çok beklenen filmlerinden olan Fast X (Hızlı ve Öfkeli 10) yayınlandı. Seri üçüncü on yılında ve başladığı zamanki çekirdek oyuncu kadrosunu neredeyse tamamen muhafaza ediyor. Serinin ilk filmi olan The Fast and the Furious- Hızlı ve Öfkeli 2001 yılında yayınlanmıştı. Fast X neredeyse John Wick ayarında kesintisiz aksiyon sunuyor.


"Daha da fazlasını yapmak zorundayız' anlayışıyla, bir bakıma kendi kuyruğunu yemeye başlayan yılan örneğine dönüştü."

Fast X (2023) İzlenimlerim

Dom Toretto (Vin Diesel) ve ailesi, pek çok görevi başarıyla tamamlasa ve hem yetenekleri hem de zekalarıyla düşmanlarını alt etseler de bu kez işleri çok zordur. Karşılarında şu ana kadarki en zorlu düşmanları bulunmaktadır. Geçmişin gölgelerinden ortaya çıkan, kanla beslenen ve aileyi parçalamayı ayrıca Dom’un sevdiği herkesi ve her şeyi yok etmeye karar vermiş bir tehdit: Dante Konuyla ilgili daha fazla detay yazmıyorum.


Öncelikle kötü karakter rolüne Jason Momoa oldukça yakışmış. Bazı sahnelerde hareketleri yapay dursa da genel olarak karizmasıyla olayı kurtarıyordu. John Cena artık iyiden iyiye inandırıcı bir oyuncu olmayı başarmış. Tam zamanında yaptığı müdahaleler ve kaslarıyla oldukça iyiydi. Esprileri ve sahneleri eğlenceliydi.


Filmin en önemli özelliği bence şu: Filmi seyrederken mantığınızı ve aklınızı bir tarafa bırakmalısınız, aksi durumda filmden zevk alamazsınız. Daha açılış sahnesinde başlayan ve akıl sınırlarını zorlayan, fizik kurallarını alt üst eden ve hatta onları hiç takmayan aksiyon sahneleri mantığı bir tarafa bırakmayı gerektiriyor. Eğer bunu başarabilirseniz filmi zevkle izleyeceğinizi düşünüyorum.


Ancak ben aksiyon sahnelerinde fizik kurallarının ve mantığı bir tarafa bırakılması olayını sevmiyorum. Elbette abartı olabilir; ama şu modern Rambo Sisu filminde olduğu gibi karakter üzerinden havalanmakta olan bir uçağa kazmayla yapışıp sonra aynı kazmayla uçağın gövdesini delip içeriye girince olmuyor işte. Bazı şeyler eksik kalıyor.


Aksiyon sahneleri bence aklı ve mantığı ikna ettiği ölçüde efsane oluyorlar, aynen Jason Bourne serisinde olduğu gibi. Ayrıca filmin özel efektlerinin öyle çok üst düzey olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Arabaların rolleri oldukça zorlama duruyor ve hikayeye iyi yedirilememiş.


Sonuca gelirsek karşımızda zeyir zevki yüksek, aksiyon sahneleri haddinden fazla abartılmış ve mantığı bir tarafa bırakmış, senaryosuyla pek tatmin edici olmasa da (bence hikaye şaşırtıcı olmaktan uzak ve sıkıcıydı) efsane oyuncularıyla olayı kurtaran film var.

"Hızlı ve Öfkeli 10, sinema salonlarına zihnini boşaltıp sadece eğlenmek ya da asla gerçekleşmeyeceğini bildiği en uç fantezilerini yaşamak için giden seyirci için biçilmiş kaftan. Uzun süresiyle biraz boğucu olabilir ancak aradığınız şey dur durak bilmeyen aksiyon bombardımanı ise doğru filmdesiniz."

Mantık arıyorsanız Fast X‘ten uzak durmanızı öneriyorum. Sınırları zorlayan ve gerçekçi olmak gibi bir çabası olmayan bir aksiyona evet diyorsanız film tam size göre.


imdb.com/title/tt5433140/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Günümüzde Gelişen Teknolojinin Örgütlerin Yapı ve İşleyişleri Üzerindeki Etkisi

İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Örgüt Nedir ? 3. Örgüt Yapısı 4. Teknoloji nedir ? 5. Görüşler 5.1 Woodward Araştırması 5.2 Aston Grubu Araştırması 5.3 New Jersey Araştırması 5.4 Tavistock Enstitüsü Çalışmaları 5.5 James Thompson ‘un Temel Teknolojiler Sınıflaması 5.6 Charles Perrow’un Rutin/ Rutin Olmayan İş Sınıflaması 6. Sonuç 7. Kaynaklar 1. Giriş Yeni teknolojiler, günümüzde yeni örgütlerin kurulmasını sağlamakta veya kurulu olan örgütlerin yapılarını değiştirmesinde neden olmaktadır. Ayrıca işletmeler arası rekabetin artmasına da neden olmaktadır. Çalışanların işi yapma şekli değişip, örgüt için daha faydalı duruma gelmişlerdir. Artık örgütlerde çalışanların yapması gereken işler, teknoloji sayesinde daha kısa zamanda ve sıfıra yakın hatayla yapılmaktadır. Örgütlerde yeni teknolojinin kullanılmasının birçok fayda olması yanında problemlere de yol açmaktadır. Önceleri örgüte yeni bir alanda teknolojiyle ilgili bir değişiklik yapıldığında teknik problemler ortaya çıkabiliyordu.

Indiana Jones :Kristal Kafatası Krallığı (2008)

Aslında ben küçüklüğümden ber böyle "Indiana Jones" tarzı filmleri severim... Neden derseniz, bu tür yapımlarda hem tarih bilginizi güncelliyor (göreceli de olsa) hem de ufak tefek aksiyonel yaklaşımlar ile anlık heyecanlar yaşayabiliyorsunuz. Serinin son filmi olan "Indiana Jones :Kristal Kafatası Krallığı " konu olarak aslında bir nevi X-Files tarzında bir yaklaşımda bulunarak mevzuyu irdelemiş... efenim nedir olayı? diye soruları yanıtlamak mümkün ancak spoiler verme kaygısını da güttüğümüzden üstü kapalı, Indiana Jones amcamızın bu sefer uzaylı-ufo-medeniyetler ekseninde macerasını yaşanıdığını ifade edebiliriz. (Gerçi koca film boyunca bi uzaylı kafatasını taşımak ve bunun çeşitli nimetlerinden faydalanmakta nasip oldu amıcaya :D ) Vel hasıl, izlenmesi kolay, akıcı bir kurguya sahip, Harrison Ford abimizin güzel oyunculuğu ile de gayet keyifli bir film olmuş... 7/10

Microsoft Ürünlerinde Action Pack Lisans Çözümü

Eğer Microsoft Çözüm Ortaklığı anlaşmanız var ise çeşitli lisanslama avantajlarından faydalanma şansınız var... Action Pack Lisans çözümü de bunlardan birisi... konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için buradaki adresi ve içerik içinse burasını kullanabilirsiniz ... İşe yarıyor.