Ana içeriğe atla

Dangal (2016) – Güreşci – Bir Hint Spor Başarı Hikayesi

Dangal filmi ilgili bilgiler... Konusu, Oyuncuları, Yönetmeni ...

Hindistan’da en sevilen spor Kriket.
Dolayısı ile bireysel spor olan güreşin öne çıktığını düşünmeyiz.
Ancak azmin sonu selamettir mottosunu benimseyen bir baba’nın ülkesine kazandırdığı başarını biyografik anlatımı ile karşı karşıyayız. Önce fragmanı izlemek lazım;


Bollywood yapımından beklentiniz ne olur? diye sorduğumuzda, bol müzik, dans ve akıl almaz aksiyon dolu sahneler gelir… Bu filmde ise, klasik öğeleri çok daha güzel bir sinematik seneryo ile izlemesi kolay, zaman zaman hüzünlendiren, zaman zaman heyecanlandıran bir yapım izliyoruz.

Filmin başrolünü üstlenen Aamir Khan‘ın fiziksel dönüşümünü takdirle karşılamak gerekir. Adam onlarca kiloyu alıp, filmin çoğunda yaşlı babayı canlandırmış, akabinde sıkı bir diyet ve spor programı ile kalan genç sahneleri çekmiş. Bizim ülkemizde olsa dijital efekte ve sinemasal hilelerle bu konunun çözümleneceğini adımız gibi biliyoruz.



Özet geçmek gerekirse;
Filmin pozitif tarafları
  • Kolay izleniyor
  • Senaryonun işlenişi, gerçek hayattan aktarımı başarılı
  • Kurgu ortalamanın üzerinde
  • Oyunculuklar fena değil
  • “Azmin sonu başarıdır, büyükleri dinlemek lazım” mesajları çok net aktarılmış.
Filmin negatif tarafları
  • 2 saati aşan süresi bence fazla olmuş
  • Çok detaylara girilen ve tekrar edilen sahneler var
  • Biyografik dram tadında çekildiğinden bazen keşke daha hızlı akış olsa diyorsunuz.
Genel olarak; puanı 7 / 10 ile izlenebilir kategoride değerlendiriyorum.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Günümüzde Gelişen Teknolojinin Örgütlerin Yapı ve İşleyişleri Üzerindeki Etkisi

İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Örgüt Nedir ? 3. Örgüt Yapısı 4. Teknoloji nedir ? 5. Görüşler 5.1 Woodward Araştırması 5.2 Aston Grubu Araştırması 5.3 New Jersey Araştırması 5.4 Tavistock Enstitüsü Çalışmaları 5.5 James Thompson ‘un Temel Teknolojiler Sınıflaması 5.6 Charles Perrow’un Rutin/ Rutin Olmayan İş Sınıflaması 6. Sonuç 7. Kaynaklar 1. Giriş Yeni teknolojiler, günümüzde yeni örgütlerin kurulmasını sağlamakta veya kurulu olan örgütlerin yapılarını değiştirmesinde neden olmaktadır. Ayrıca işletmeler arası rekabetin artmasına da neden olmaktadır. Çalışanların işi yapma şekli değişip, örgüt için daha faydalı duruma gelmişlerdir. Artık örgütlerde çalışanların yapması gereken işler, teknoloji sayesinde daha kısa zamanda ve sıfıra yakın hatayla yapılmaktadır. Örgütlerde yeni teknolojinin kullanılmasının birçok fayda olması yanında problemlere de yol açmaktadır. Önceleri örgüte yeni bir alanda teknolojiyle ilgili bir değişiklik yapıldığında teknik problemler ortaya çıkabiliyordu.

Indiana Jones :Kristal Kafatası Krallığı (2008)

Aslında ben küçüklüğümden ber böyle "Indiana Jones" tarzı filmleri severim... Neden derseniz, bu tür yapımlarda hem tarih bilginizi güncelliyor (göreceli de olsa) hem de ufak tefek aksiyonel yaklaşımlar ile anlık heyecanlar yaşayabiliyorsunuz. Serinin son filmi olan "Indiana Jones :Kristal Kafatası Krallığı " konu olarak aslında bir nevi X-Files tarzında bir yaklaşımda bulunarak mevzuyu irdelemiş... efenim nedir olayı? diye soruları yanıtlamak mümkün ancak spoiler verme kaygısını da güttüğümüzden üstü kapalı, Indiana Jones amcamızın bu sefer uzaylı-ufo-medeniyetler ekseninde macerasını yaşanıdığını ifade edebiliriz. (Gerçi koca film boyunca bi uzaylı kafatasını taşımak ve bunun çeşitli nimetlerinden faydalanmakta nasip oldu amıcaya :D ) Vel hasıl, izlenmesi kolay, akıcı bir kurguya sahip, Harrison Ford abimizin güzel oyunculuğu ile de gayet keyifli bir film olmuş... 7/10

Microsoft Ürünlerinde Action Pack Lisans Çözümü

Eğer Microsoft Çözüm Ortaklığı anlaşmanız var ise çeşitli lisanslama avantajlarından faydalanma şansınız var... Action Pack Lisans çözümü de bunlardan birisi... konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için buradaki adresi ve içerik içinse burasını kullanabilirsiniz ... İşe yarıyor.