Ana içeriğe atla

En Mutlu Olduğum Yer (2010)




Türk sineması son yıllarda oldukça yoğun bir mesai ile çalışıyor, genelde bu tarzda yapımları görmeye alışmadığımız bir film ile karşı karşıyayız diyebilirim.

Konusu:
Bir İstanbul gecesi, birbirine zıt karakterdeki iki gencin tanışıp güneye doğru yolculuğa başlamasına sahne olur. Ödünç aldıkları arabada bulunan, skandal yaratacak dokümanlardan habersiz, uzun yolda birbirlerine aşık olurlar, ama kacmaya calıştıkları dünya çoktan peşlerine takılmıştır bile... şeklinde özetleyebiliriz.

Filmin yönetmeni görsellik açısından ödevini iyi çalışmış, mekan kullanımı, oyuncuların senaryoya bağlı olarak aktardıkları duygu fena değil, zaman zaman kurgu ve akışta kopmalar olsada, bu tarzda yapımların ülkemizde çokça çekilmediğini baz alarak, vasatın üstünde diyebiliriz.

+ Ülkemizde çokça Denenmemiş bir tarz...
+ Senaryo farklı (ancak izlemeye başlayınca sonrasını tahmin etmek o kadar da zor değil.)

- Filmlerde kullanılan "6 ay sonra" klişesinde, o kadar vakit geçmesine rağmen mevsim değişmiyor.
- Aksiyon sahnelerinde oyunculuk tatmin edici değil, kopuk kopuk çekildiği hissiyatı bariz ortada...

5.5/10

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Günümüzde Gelişen Teknolojinin Örgütlerin Yapı ve İşleyişleri Üzerindeki Etkisi

İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Örgüt Nedir ? 3. Örgüt Yapısı 4. Teknoloji nedir ? 5. Görüşler 5.1 Woodward Araştırması 5.2 Aston Grubu Araştırması 5.3 New Jersey Araştırması 5.4 Tavistock Enstitüsü Çalışmaları 5.5 James Thompson ‘un Temel Teknolojiler Sınıflaması 5.6 Charles Perrow’un Rutin/ Rutin Olmayan İş Sınıflaması 6. Sonuç 7. Kaynaklar 1. Giriş Yeni teknolojiler, günümüzde yeni örgütlerin kurulmasını sağlamakta veya kurulu olan örgütlerin yapılarını değiştirmesinde neden olmaktadır. Ayrıca işletmeler arası rekabetin artmasına da neden olmaktadır. Çalışanların işi yapma şekli değişip, örgüt için daha faydalı duruma gelmişlerdir. Artık örgütlerde çalışanların yapması gereken işler, teknoloji sayesinde daha kısa zamanda ve sıfıra yakın hatayla yapılmaktadır. Örgütlerde yeni teknolojinin kullanılmasının birçok fayda olması yanında problemlere de yol açmaktadır. Önceleri örgüte yeni bir alanda teknolojiyle ilgili bir değişiklik yapıldığında teknik problemler ortaya çıkabiliyordu.

Indiana Jones :Kristal Kafatası Krallığı (2008)

Aslında ben küçüklüğümden ber böyle "Indiana Jones" tarzı filmleri severim... Neden derseniz, bu tür yapımlarda hem tarih bilginizi güncelliyor (göreceli de olsa) hem de ufak tefek aksiyonel yaklaşımlar ile anlık heyecanlar yaşayabiliyorsunuz. Serinin son filmi olan "Indiana Jones :Kristal Kafatası Krallığı " konu olarak aslında bir nevi X-Files tarzında bir yaklaşımda bulunarak mevzuyu irdelemiş... efenim nedir olayı? diye soruları yanıtlamak mümkün ancak spoiler verme kaygısını da güttüğümüzden üstü kapalı, Indiana Jones amcamızın bu sefer uzaylı-ufo-medeniyetler ekseninde macerasını yaşanıdığını ifade edebiliriz. (Gerçi koca film boyunca bi uzaylı kafatasını taşımak ve bunun çeşitli nimetlerinden faydalanmakta nasip oldu amıcaya :D ) Vel hasıl, izlenmesi kolay, akıcı bir kurguya sahip, Harrison Ford abimizin güzel oyunculuğu ile de gayet keyifli bir film olmuş... 7/10

Microsoft Ürünlerinde Action Pack Lisans Çözümü

Eğer Microsoft Çözüm Ortaklığı anlaşmanız var ise çeşitli lisanslama avantajlarından faydalanma şansınız var... Action Pack Lisans çözümü de bunlardan birisi... konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için buradaki adresi ve içerik içinse burasını kullanabilirsiniz ... İşe yarıyor.