Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Yurdum Futbolcusu

Bilindiği gibi Türkiye'de Yabancı Futbolcular oldukça değerlidir... Eğer gerekli finansman sağlanamaz ise Türk usulü çözümler her daim sağlanabilir.

Ramazan & Oruç & Sahur denklemi

Ramazan ayının başlaması ile beraber " oruç " bünyelerde çeşitli tepkiler verilmesine neden oluyor... Özellikle benim gibi, sahura kalkmadan, tüm gün aşırı efor sarf edip, iftara kadar dayanmaya çalışır iseniz, biraz hayalperest olduğunuzu vücudunuzun verdiği çeşitli uyarılarla anlayabilirsiniz. Bkz. Aşırı Acıkma hissi... Bkz. Açlığa bağlı kan şekerinde düşüş ve bunun tansiyon (kan basıncı) değerlerine yansıması gibi... Kıssadan hisse, siz siz olun; Sahura kalmadığınız günlerde kendinizi çok zorlamayın... Bünye limitlerinin zorlanmasından çokta hoşnut olmuyor... 1-2 defa idare ettikten sonra, uyarı noktasında tavrını çok net sergiliyor :) Sağlık Bakanlığınında bu noktada yayınladığı resmi duyuruyu okuduğunuzda konunun hassasiyetini daha tıbbi olarakta algılamak mümkün... Merak edenler buraya tıklayabilirler... Herkesin Mübarek Ramazan ayını en içten dileklerimle kutlar, Hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

MySQL root şifresini resetlemek

" MySQL root şifresini resetlemek “ Eğer MySQL sunucusu çalışıyorsa /etc/init.d/mysql stop diyerek MySQL sunucusunu durduruyoruz. Böyle durduramazsak pid'sini bulup kill komutunu kullanarak durduruyoruz. daha sonra mysqld --skip-grant-tables --user=root komutuyla yetki tablolarını pas geçerek root yetkisiyle çalıştırıyoruz. Bu işlemden sonra makinede yeni bir konsol açıyoruz. daha sonra mysql -u root komutuyla MySQL sunucusuna root olarak bağlanıyoruz. daha sonra UPDATE mysql.user SET Password=PASSWORD('newpwd') WHERE User='root'; diyerek şifremizi update edip, FLUSH PRIVILEGES; ile yetki yeniden yüklüyoruz, gecmis olsun.

MEDULA

Kendi gündemimde Eylül 2006 dan beri oldukça büyük yer kaplayan, o günden bugüne değin kullanılmadığı halde defalarca kez kabuk değiştiren, 2 kez yeni sürümü web servisleirn piyasaya çıkan MEDULA dan bahsetmek lazım... Nedir bu MEDULA diyenleri duyar gibiyim; Medula kelime anlamı olarak : "Medikal Ulak" daha türkçe bir ifade ile "Tıbbi bilgi ileticisi" kelimelerinden üretilmiştir. Peki ne işe yarar? Mevcut günümüz global veri alışverişi standartlarından birisi haline gelen Web Servislerini kullanarak, Tıbbi kayıtların elektoronik olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna aktarılmasını ve çeşitli evrelerden geçerek ödemeye esas tutarın belirlenmesini hedefleyen projedir. Teknik detaylarını incelemek isteyenler buraya tıklayabilir . İlk olarak T.C. Emekli Sandığı bünyesinde üretilmeye çalışılmış, Ancak Genel Sağlık Sigortası çatısı altında SSK ve Bağkur lu hak sahipleri de sisteme entegre edilmiştir. An itibari ile tüm Türkiye çapındaki sağlık tesisleri bu sisteme entegre ol