Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ekim, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Sunshine.2007

Evet, ismi gibi güneş ışığı tadında bir yapım ile karşı karşıyayız. Eğer bilim kurgu türünün sevenleri arasında iseniz, bu filmi kaçırmayın derim. Nedenlerine gelirsek; Oyuncuların performansı, Kurgu ve senaryonun harmanlanışı, netice olarak yüklediği mesajlar itibari ile oldukça hoş bir görsellikle karşılaşacaksınız... Güneşimiz bir gün ölmeye başladığında ne yapmalıyız ? sorusundan yola çıkarık, Ikarus taki ekibin dünyayı kurtarma çabasında yaşadıklarını izliyor, heyecanlanıyor, hüzünleniyor, zaman zamanda insanlığa dair her türlü duygu seline eşlenik biçimde kapılıyorsunuz. Açıkçası son dönemde izlediğim en başarılı bilim kurgu kategorisindeki yapımlardan birisi diyebilirim. Umuyorum ki, gerek görselliği, gerekse de vermeye çalıştığı temel mesajları/anlatmaya çalıştığı öyküsel tema ile sizlerinde hoşuna gidecektir. ( Eğer bu türün sevenlerindenseniz diye dipnot düşmekte fayda var.) 9/10 veriyor, yayında ve yapımda emeği geçenleri buradan kutluyoruz :)

Knocked Up (2007) [Kaza Kurşunu]

Film "komedi" tarzında tasarlanmış ancak "kara mizah" demek sanki daha doğru olacakmış... Oldukça iyi bir senaryo ile gerçekçiliği yakaladıkları için yapımda ve yayında emeği geçen tüm arkadaşları buradan kutluyorum. :) Konu itibari ile; Modern Dünyanın temposunda insanların zor durumlar karşısında samimiyetle nasıl kriz yönetilebileceğini bu yapım ile öğrenebilirsiniz. Ayrı sosyal yapılanmaların içinde yer alan dişi ve erkeğin, doğacak bir çocuk ile ne kadar fedakarlık ettiklerini, nasıl aşık olduklarını, üzüntülerini, sevinçlerini komik ve dramatik olarak oldukça hoş bir atmosferde izleyebilirsiniz. Temel mesajı gerçekten takdire şayan; "İnsanlar istediklerinde inanılmaz fedakarlıklar yapabilirler ve bu çok daha güzel günlerin habercisi olabilir." daha bilinen bir tabirle; "Ne oldum değil, Ne olacağım ? demeli insanoğlu." dahası için http://www.imdb.com/title/tt0478311/

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)

Efendim, şimdi bankanızın hesap hareketlerinde "MKK Kesintisi" tarzında bir rakam çekilmiş ise; Sizde benim gibi "-ulan ne iş, o kadar kredi kartı aidatı, yıllık kesintisi yetmedi, bide bunu mu çıkardınız?" tarzında bir serzeniş ile bankanıza sallamaya başlarsanız, http://www.mkk.com.tr/ adresinden haberiniz yok demektir. Evet, yine bir merkezi para fondipleme kurumu ile karşı karşıyayız. Adamlar hiç sormadan belli miktarları size danışmadan direk hesabinizdan çekme yetkisine sahipler. Sizde olurya nereye dayanarak alıyorlar diye sorarsanız, Almışlar arkalarına devleti, çatır çatır götürüyorlar güzel rakamları derim. Vel hasıl kelam, herkesten 5.25 YTL çekse adamlar, "titan zinciri" misali ihya olacaklardır.